Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie z piwa

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fielty śledziowe 80 dag
mąka 3 łyżki
olej 1/2 szklanki
keczup 1 szklanka
sól
piwo jasne 2 szklanki
Goździki całe Prymat 4
cynamon
imbir

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie z piwa

Przygotować marynatę: piwo zagotować z solą i przyprawami, schłodzić. Filety trzymać w marynacie 24 godziny. Wyjąć, osuszyć, panierować w mące i smażyć na oleju na złoty kolor. Polać keczupem. Podawać z frytkami lub ziemniakami z wody i zileoną sałatą ze śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gacopierz23 19.06.2013 23:01
z tym piwem to nowość dla mnie
pestka 28.12.2012 00:14
takich nie jadłam - to coś nowego
pycia9 23.10.2012 18:50
fajny przepis
Anna169Hosz 20.09.2012 14:57
Dla mnie to nowatorskie podejście do śledzia.
moni0212
moni0212 02.09.2012 08:38
ciekawe
olkaaa 28.06.2012 07:52
takich jeszcze nie jadłam
Anio?eczek 24.06.2012 16:45
lubię śledzie :)
gosia47-47 23.02.2012 11:04
pycha
mirosława4 19.02.2012 16:08
ciekawe danie
darus 05.08.2011 17:37
super
ewelina63 05.08.2011 17:31
ciekawy pomysł
owca441 30.03.2011 20:15
bardzo ciekawy przepis
ziutula
ziutula 14.03.2011 11:53
smacznego.......
pawel007 01.10.2010 06:46
ciekawy przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak