Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Słodko-kwaśna mizeria

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórki świeże 4 szt.
śmietana 18 proc 150 ml
cukier 1 łyżeczka
sok z cytryny 1 łyżeczka
sól do smaku 3 szczypty
pieprz 2 szczypty

Porada

Mizeria to doskonały dodatek do wszelakiego mięsa lub do jajek sadzonych i młodych ziemniaków.

Przepis i sposób przygotowania na: Słodko-kwaśna mizeria

Ogórki umyć, obrać ze skórki, poszatkować na mandolinie. Aby je lekko zmiękczyć (puszczą wodę) posolić i ułożyć na durszlaku . Po kwadransie ogórki odcisnąć Kwaśną śmietanę wymieszać z cukrem do jego rozpuszczenia, następnie dodać sok z cytryny i sporą ilość pieprzu Śmietanę dodać do odciśniętych ogórków, wymieszać.. Można posypać siekanym szczypiorkiem lub koperkiem, ale nie jest to konieczne.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jadwiga/Jaga85 18.08.2014 17:18
Pyszna ta mizeria
Triss 18.08.2014 15:53
proste danie, ale świetna prezentacja. :)
VioletoweKucharzenie 18.08.2014 08:37
Najlepszy dodatek do obiadu
engie23 18.08.2014 08:30
uwielbiam mizerię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak