Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Golonka po bawarsku

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

golonka wieprzowa 2 szt
marchew 1 szt
seler kawałek
cebula 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 3 ziarna
piwo ciemne 2 szkl
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżka
majeranek 1 łyzka
sól
pieprz 1/2 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Golonka po bawarsku

Golonki włóż do garnka, zalej wodą. Dodaj liście laurowe oraz ziele angielskie. Gotuj przez 1 godzinę. Następnie do golonki dodaj obraną marchew, seler oraz cebulę. Wywar posól. Gotuj kolejną godzinę. Po tym czasie golonki wyjmij z wywaru. Odstaw do przestudzenia. Przygotowuj marynatę. Piwo wymieszaj z majerankiem, mieloną papryką, pieprzem oraz odrobiną soli. Dodaj golonki. Obtocz mięso w marynacie. Odstaw na godzinę w chłodne miejsce. Golonki ułóż w naczyniu żaroodpornym, zalej piwną marynatą. Piecz około godziny w temperaturze 200 stopni. W czasie pieczenia mięso polewaj kilkakrotnie marynatą spod golonek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lidzia 18.08.2014 05:50
Taką lubię.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak