Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Malinowo arbuzowy sorbet

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

arbuz mały kawałek
maliny świeże 1/2 koszyczka
sok z cytryny
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Malinowo arbuzowy sorbet

Wyciąć miąższ z arbuza i pozbawić go pestek. Wrzucić do wysokiego naczynia razem z malinami. Wlać łyżkę soku z cytryny i łyżeczkę cukru. Zmiksować i wstawić do zamrażalki. Po pół godzinie wyjąć i "podziobać" widelcem. Ponownie schować do zamrażalki, tym razem na 1,5 godz. PO tym czasie znów rozdrobnić widelcem zamrożone owoce. Schować znów do zamrażalki. Po kolejnej godzinie wyjąć, zmiksować i przełożyć do salaterek lub szklanek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mariuszek8 14.09.2015 14:26
przepyszny na upalne dni
xjustynka89x 17.08.2014 21:20
super na gorące dni!
Grazyna0211 17.08.2014 20:49
pyszny zwłaszcza w upalne dni
agnieszka214 17.08.2014 20:47
fajny pomysł musze to wykorzystac i zrobic
MagdaXXX 17.08.2014 19:47
super na upały mniam
Czyki 17.08.2014 19:32
Bardzo chętnie się napiję :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak