Ostry tort naleśnikowy

Ostry tort naleśnikowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • woda gazowana

    1 szklanka
  • mleko

    1 szklanka
  • mąka

    1 szklanka
  • sól

    1 szczypta
  • pieczarki

    200 gram
  • mięso mielone

    100 gram
  • ser żółty

    100 gram
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wodę , mleko , jajka i mąkę miksujemy , aby powstała jednolita masa . Smażymy naleśniki . Mięso przyprawiamy do smaku , smażymy . Pieczarki kroimy i dusimy . Naleśniki przykładamy raz mięsem , a raz pieczarkami , posypujemy startym serem zapiekamy 10 minut w 180 stopniach C .

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

noculos

15.08.2010 20:45
ciekawe...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat