Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażone ciasteczka ( do piwa )

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 150 g
proszek do pieczenia 1 łyzeczka
sól 0,5 łyzeczki
kminek Prymat 2 łyzki
Cebula suszona Prymat 1 łyzka
woda 100 ml
olej 300 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Smażone ciasteczka ( do piwa )

Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia i solą.

Dodajemy kminek i suszoną cebulkę.

Wlewamy wodę, dokładnie mieszamy i zagniatamy zwarte ciasto.

Rozwałkowujemy na stolnicy podsypanej mąką na ok. 6 mm i ostrym nożem wycinamy romby.

Na dużej patelni rozgrzewamy olej i porcjami smażymy ciasteczka na rumiano.

Odsączamy na papierowym ręczniku.

Podajemy np. z dipem czosnkowym.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Maria 70 16.08.2014 22:13
Piwa nie piję,ale ciasteczka niezłe.
Ola1984 16.08.2014 20:25
Świetne :)
Jadwiga/Jaga85 16.08.2014 19:52
Fajna przekąska!
as28 16.08.2014 19:34
mniam mniam
Ali 16.08.2014 18:57
Wygląda super, muszę spróbować :)
barbara11561 16.08.2014 18:47
świetne ciasteczka:)
wwwiolka 16.08.2014 16:57
Bardzo fajny przepis.
Lidzia 16.08.2014 15:49
Muszę wypróbować.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak