Pudding czekoladowo-bananowy

Pudding czekoladowo-bananowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masła

    15 dag
  • cukru pudru

    10 dag
  • mąki pszennej

    15 dag
  • jajek

    2 szt.
  • kakao

    3 łyżki
  • mleka

    30 ml
  • czekolady gorzkiej

    7 dag
  • syropu klonowego

    30 ml
  • śmietany 30%

    100 ml
  • cukru trzcinowego

    12 dag
  • banan

    1 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

12 dag masła utrzeć z cukrem pudrem do białości. Kolejno dodawać jajka, przesianą mąkę, kakao i mleko. Ucierać tak długo, aż masa będzie puszysta i gładka. Banana obrać ze skórki, pokrajać w kostkę i dodać do masy. Czekoladę zetrzeć na tarce o dużych oczkach i połączyć z pozostałymi składnikami. Kokilki posmarować masłem, posypać delikatnie mąką i napełnić masą czekoladowo-bananową. Kokilki umieścić w naczyniu żaroodpornym wypełnionym do ¼ wysokości wodą. Całość wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i zapiekać przez około godzinę.

Przygotować sos: 3 dag masła, cukier trzcinowy, syrop klonowy i śmietanę umieścić w rondelku i podgrzewać, aby składniki się połączyły.

Pudding podawać polany przygotowanym sosem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MAR3STA

05.06.2012 19:54
super

Bożena13

14.01.2011 20:33
muszę spróbować;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat