Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa paprykowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar drobiowo-wołowy 1,5 litra
oliwa 2 łyżki
cebula 1 sztuka
sok z cytryny 2 łyżki
śmietana 200 ml
mąka pszenna 2 łyżki
papryka czerwona 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa paprykowa

Papryki umyć, osuszyć i wyjąć z nich gniazda nasienne. Papryki pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać oliwę i podsmażyć na niej paprykę. cebulę obrać, posiekać w drobną kosteczkę i zeszklić na oliwie. Wywar zagotować, dodać do niego paprykę i cebulę, następnie sok z cytryny. Kwaśną śmietanę wymieszać z mąką, rozprowadzić wodą i dodać do zupy. Zupę doprawić do smaku solą i pieprzem, posypać posiekaną natką pietruszki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

m1monika 13.01.2014 13:00
smaczna zupka :-)
Wafelek2601 24.10.2013 15:18
Muszę wypróbować Twój przepis
IKrakowianka 02.10.2013 19:13
smaczna zupa
szajba2 19.08.2011 17:30
papryka jest smaczna
BozenA 11.08.2011 14:52
ciekawe
BozenA 11.08.2011 14:52
ciekawe
Barbara55 25.06.2011 17:37
bardzo lubię paprykę
Anna141
Anna141 19.06.2011 16:55
ciekawy przepis
Justyna Jussstiii 11.06.2011 11:17
super
kielcok1 31.05.2011 16:58
fajna zupa
Iwusia 12.12.2010 00:03
Takiej zupy nie jadłam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak