Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Korniszony

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Zalewa

woda 7 szklanek
ocet 10 % 1 szklanka
cukier 4 łyżki
sól 3 łyżeczki
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
Gorczyca biała cała Prymat

Lista składników

ogórek 2 kg
koper świeży
czosnek

Przepis i sposób przygotowania na: Korniszony

Kroki postępowania

1
Ogórki dokładnie myjemy.
Krok 1 - Korniszony foto
2
W garnku przygotowujemy zalewę z wymienionych produktów. Gotujemy ją 10-15 minut.
Krok 2 - Korniszony foto
3
Do umytych i wysuszonych słoików wkładamy jeden koperek, dwa ząbki czosnku i zalewamy gorącą zalewą. Słoiki zakręcamy.
Krok 3 - Korniszony foto
4
Pasteryzujemy do momentu aż ogórki zmienią kolor. Wtedy będą chrupiące.

Smacznego :)
Krok 4 - Korniszony foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 31.08.2014 17:47
pyszności po prostu
gibli 17.08.2014 11:04
bardzo dobre, też takie robimy:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak