Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot wieloowocowy

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mirabelki 1/2 kg
jabłka 1/2 kg
gruszki 1/2 kg
rabarbar 3 łodygi
agrest 200 gram
truskawki świeże 250 gram
cukier 1/2 szklanki
woda 3 litry

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot wieloowocowy

Owoce umyć. Jabłka, gruszki oraz rabarbar pokroić. Wrzucić wszystkie owoce do wody, gotować 10 minut. Dodać cukier. W razie potrzeby, gdy kompot będzie zbyt kwaśny, można dodać więcej cukru. Podawać mocno schłodzony.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 03.09.2014 09:38
bardzo dobry
erym 26.08.2014 14:54
idealna na obiadku....

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak