Zurek z jajkiem

Zurek z jajkiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • zakwas na żur

    2 szklanki
  • włoszczyzna (bez kapusty)

  • jaja ugotowane na twardo

    4
  • śmietana

    0,75 szklanki
  • masło

    2 lyzki
  • mąka

    2 lyzki
  • SÓL,PIEPRZ,KOPEREK

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Obrana włoszczyznę włożyć do garnka, zalać woda gotować 30 min. Do wywaru dodać zakwas. Gotować 5 min. Zupę zagęścić maka i śmietaną. Dodać masło. Posypać posiekanym koperkiem. Podawać z połówkami jaj.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

magical66

19.05.2011 23:21
pyszności

Kate131

23.03.2011 09:01
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat