Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Granola czekoladowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

płatki owsiane 2 szklanki
słonecznik łuskany 1/2 szklanki
orzechy włoskie 1/2 szklanki
migdały siekane 1/2 szklanki
rodzynki 1/2 szklanki
siemię lniane 1/2 szklanki
miód płynny 5 łyżek
sok jabłkowy 1/2 szklanki
kakao 2 łyżki
morele suszone 1 garść
skórka pomarańczowa kandyzowana 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Granola czekoladowa

Piekarnik nastawić na 170 stopni.
W rondelku rozpuścić miód, dodać sok, kakao i wszystko lekko zagotować. Wszystkie składniki, oprócz moreli i skórki pomarańczowej, wymieszać w misce i zalać miodem z kakao. Dobrze wymieszać. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i rozprowadzić na niej naszą granolę. Piec około 30 minut, mieszając co 10 minut, by nic się nie przypaliło.
Morele pokroić w kostkę i wymieszać z kandyzowaną skórką pomarańczy. Wymieszać z upieczoną granolą. Przełożyć do słoika i jeść kiedy tylko najdzie nas ochota :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

as28 14.08.2014 17:02
mniam mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak