Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z lubczyku

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 2 łyżki
cebula 2 szt
mąka 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
bulion 3,5 szklanki
lubczyk 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z lubczyku

Cebule posiekać w kostkę i zeszklić na roztopionym maśle. Opruszyć mąką, wlać bulion i zagotować. Wywar doprawić solą i pieprzem. Lubczyk opłukać, osuszyć i posiekać. Dodać do gotującej się zupy i ok 5 min gotować na małym ogniu pod przykryciem. Podawać z rozłożonymi na talerzu pierożkami tortellini lub polskimi np. z mięsem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta 05.11.2013 08:30
ciekawy pomysł
Iwona51
Iwona51 07.12.2011 10:50
fajna
mehia 30.03.2011 19:50
pomysłowe
Natalia/tubisiek 06.08.2010 08:51
ciekawa ta zupka, nigdy takiej nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak