Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak po amatorsku

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar mięsny 1,5 L
kapusta kiszona 45 dag
kiełbasa biała 10 dag
czosnek 1 główka
masło 1 łyżka
cebula
tłuszcz
mąka pszenna 1-2 łyzki
papryka konserwowa 1-2 strąki
sól
pieprz
majeranek

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak po amatorsku

Kapustę pokroić, zalać częścią wywaru, ugotować. Kiełbasę opłukać, włożyć do pozostałego wywaru, zagotować, następnie wyjąć, obrać z osłonki, pokrajać w półplasterki. Czosnek obrać, sparzyć, podsmażyć na maśle. Cebule obrać, opłukać, pokrajać w kostkę, usmażyć, wymieszać z mąką, lekko zrumienić, połączyć z kapustą, pozostałym wywarem, czosnkiem, kiełbasą i zmieloną papryka oraz przyprawami, gotować kilka minut, doprawić do smaku.

Ja dodałam jeszcze parę ziemniaków w kostkę ugotowanych i razem zagotowałam...

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 14.08.2014 14:27
ja też lubię takie zupy
olkaaa 14.08.2014 09:09
fajna propozycja
halinah 14.08.2014 07:54
lubię takie zupy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak