Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Włoski deser brzoskwiniowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brzoskwinie 4 szt./duże
orzechy włoskie 3 łyżki/posiekane
cukier 1/4 szklanki
wiśniówka 2 łyżki
skórka z cytryny 1 łyżeczka
białe wino 1/2 szklanki
bita śmietana nie koniecznie

Przepis i sposób przygotowania na: Włoski deser brzoskwiniowy

Sposób przygotowania:
Brzoskwinie przekroić na pół, wyjąć pestki i ułożyć w żaroodpornym naczyniu. Orzechy zmieszać z cukrem, wiśniówką i skórką cytrynową. Napełniamy otworki po pestkach, polewamy winem i zapiekamy przez 15 minut w średnio gorącym piekarniku. Możemy ozdobić dowolnie, np. bitą śmietaną lub serkiem homogenizowanym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 14.08.2014 11:14
fajny deser
xjustynka89x 14.08.2014 11:09
zdrowy deserek :)
Pyszota 14.08.2014 08:57
super przepis
Renata9 14.08.2014 08:33
fajny deserek
olkaaa 13.08.2014 21:42
ciekawy przepis
asiczekz 13.08.2014 21:37
lubię brzoskwinie pod każdą postacią :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak