Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż curry Eli

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 500 g
cebula biała 2 sztuki
czosnek 4 ząbki
olej do smażenia 4 łyżki
Przyprawa curry orientalna Prymat 1 łyżka
kostka rosołowa 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż curry Eli

Poszatkowane cebule,przeciśnięty przez praskę czosnek i curry przesmażyć na oleju.Dodać suchy ryż,wymieszać i przesmażyć,aż ryż będzie przezroczysty.Kostki bulionowe rozpuścić w 1 litrze wrzącej wody,wlać do ryżu,dodać pieprz do smaku i gotować na małym ogniu,mieszając,aż ryż będzie miękki.Ryż można podać z wątróbka smażoną,kotletami mielonymi czy innym mięsem i surówkami.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ZEWA 26.12.2010 21:50
smaczny i żółciutki
oliwkowa
oliwkowa 19.10.2010 19:53
uwielbiam
SmacznaPyza 13.09.2010 13:37
też taki robię, jest pyszny!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak