Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórkowa z małasolnych

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórki małosolne 6 sztuk
marchew 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
ziemniaki 6 średnich sztuk
skrzydełka kurczaka 4 sztuki
udko z kurczaka 1 sztuka
seler naciowy 1 gałązka
por 1 liść
Liść lubczyku suszony Prymat 1 gałązka
ziele angielskie 3 kulki
Pieprz biały mielony Prymat
sól do smaku
Papryka ostra mielona Prymat
woda 3 litry
woda z ogórków małosolych 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórkowa z małasolnych

Mięso płuczemy, wkładamy do garnka, dodajemy liść selera, pora, lubczyk oraz ziele angielskie, wsypujemy pół łyżeczki soli, zalewamy woda i gotujemy na wolnym ogniu. gdy pojawią sie szumowiny zbieramy łyżką
Ziemniaki oieramy, kroimy w kostkę, a obraną marchew i pietruszkę ścieramy na tarce o grubych oczkach. Ogórka ścieramy również na tarce o grubych oczkach.
Gdy mięso bedzie miękkie dodajemy warzywa i gotujemy do miękości. Wlewamy szklankę wody z ogorków, gotujemy ok 5 min, pprzyprawiamy pieprzem, solą oraz papryką ostrą. Zupę możemy posypać natką pietruszki lub koperku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mariuszek8 05.07.2015 09:11
fajna bez dodania śmietanki
Natalija 13.08.2014 19:50
Jeszcze takiej nie robiłam, muszę spróbować :)
Grazyna0211 13.08.2014 14:39
smaczna zupa
pestka 13.08.2014 13:54
bardzo ciekawa zupa , z małosolnych nie robiłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak