Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka drobiowa Eli smażona

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 500 g
cebula biała 2 sztuki
sól do smaku
olej do smażenia
mąka pszenna do oprószenia wątróbki
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
Ziele angielskie całe Prymat 4 ziarnka

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka drobiowa Eli smażona

Watróbkę umyc,odsaczyć i oczyścić z błon i tłuszczu,osuszyć ręcznikiem papierowym i obtoczyć w mące.Na patelni rozgrzać olej,włożyć wątróbkę,dodać lisc laurowy,ziele angielskie i usmażyć z jednej strony.Wątróbkę odwrócić na drugą stronę,dodać pokrojoną w kostkę cebulę i dalej smażyć.Usmażoną wątróbkę posolić i popieprzyć do smaku.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marchewka 28.04.2011 23:36
mniam
Ewa111 06.08.2010 14:14
Bardzo lubię taką wątróbkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak