Wątróbka drobiowa Eli smażona

Wątróbka drobiowa Eli smażona

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wątróbka drobiowa

    500 g
  • cebula biała

    2 sztuki
  • sól

    do smaku
  • olej do smażenia

  • mąka pszenna

    do oprószenia wątróbki
  • liść laurowy

    2 sztuki
  • ziele angielskie całe

    4 ziarnka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Watróbkę umyc,odsaczyć i oczyścić z błon i tłuszczu,osuszyć ręcznikiem papierowym i obtoczyć w mące.Na patelni rozgrzać olej,włożyć wątróbkę,dodać lisc laurowy,ziele angielskie i usmażyć z jednej strony.Wątróbkę odwrócić na drugą stronę,dodać pokrojoną w kostkę cebulę i dalej smażyć.Usmażoną wątróbkę posolić i popieprzyć do smaku.Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

marchewka

28.04.2011 23:36
mniam

Ewa111

06.08.2010 14:14
Bardzo lubię taką wątróbkę

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat