Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak w cieście francuskim z bazyliowym pesto

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 sztuka
filet z kurczaka 300 g
mozzarella w kosteczkach 75 g
jajko 1 sztuka
pesto z bazylii 100 g
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat do smaku
ser żółty 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak w cieście francuskim z bazyliowym pesto

Kroki postępowania

1
Filet z kurczaka kroimy na cienkie plasterki i rozbijamy tłuczkiem. Następnie posypujemy przyprawą. Rozwijamy ciasto i układamy na nim wcześniej przygotowany filet.
Krok 1 - Kurczak w cieście francuskim z bazyliowym pesto foto
2
Na filecie wykładamy i rozsmarowujemy pesto, a następnie posypujemy mozzarellą i kładziemy plasterki żółtego sera. Ciasto francuskie nacinamy na brzegach.
Krok 2 - Kurczak w cieście francuskim z bazyliowym pesto foto
3
Nacięte końcówki ciasta układamy naprzemiennie na wierzchu i łączymy je ze sobą. Przed włożenie do pieca smarujemy ciasto rozmąconym jajkiem.
Krok 3 - Kurczak w cieście francuskim z bazyliowym pesto foto
4
Ciasto pieczemy w rozgrzanym piekarniku ok. 25 minut w temperaturze 180 stopni.
Krok 4 - Kurczak w cieście francuskim z bazyliowym pesto foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paula8 11.01.2016 16:34
wygląda pysznie ;)
caralajna 13.08.2014 20:15
fajnie wyszło
magdziorka6 13.08.2014 18:20
fajnie ukryte mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak