Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażone jabłka z majerankiem Eli

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 50 g
Majeranek suszony Prymat 1 łyżka
sól do smaku
cukier do smaku
jabłko winne 4 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Smażone jabłka z majerankiem Eli

Jabłka obrać,wyjąć gniazda nasienne,pokroić w ćwiartki i później na plasterki grubości około 4 milimetry.Na patelni rozpuścić masło,wrzucić jabłka i chwilę przesmażyć.Dodać majeranek,doprawić solą,pieprzem,cukrem do smaku i jeszcze smażyć,aż jabłka nie będą surowe.Smacznego!

Ja podałam z wątróbką(przepis w mojej galerii) i ryżem curry(przepis w mojej galerii).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

matii6 25.10.2010 17:21
pyszne i smaczne
oliwkowa
oliwkowa 24.10.2010 11:22
pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak