Smażone jabłka z majerankiem Eli

Smażone jabłka z majerankiem Eli

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    50 g
  • majeranek Prymat

    1 łyżka
  • sól

    do smaku
  • cukier

    do smaku
  • jabłko winne

    4 kilka szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jabłka obrać,wyjąć gniazda nasienne,pokroić w ćwiartki i później na plasterki grubości około 4 milimetry.Na patelni rozpuścić masło,wrzucić jabłka i chwilę przesmażyć.Dodać majeranek,doprawić solą,pieprzem,cukrem do smaku i jeszcze smażyć,aż jabłka nie będą surowe.Smacznego!

Ja podałam z wątróbką(przepis w mojej galerii) i ryżem curry(przepis w mojej galerii).

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

matii6

25.10.2010 17:21
pyszne i smaczne

oliwkowa

24.10.2010 11:22
pychotka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat