Przepis i sposób przygotowania na: Orzechowiec z masą brzoskwiniową i kokosem
2.BISZKOPT KOKOSOWY:Białka ubić na sztywno. Dodać cukier. Następnie kokosy i dobrze wymieszać. Na końcu dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i wymieszać. Piec około 30min.
3.KREM: Odlać sok z owoców. Musi być szklanka soku, jeśli nie będzie to dolać wody. Trochę soku odlać i rozpuścić w nim budyń, mąkę i żółtka. Dobrze wszystko wymieszać. Resztę soku zagotować i dodać rozpuszczony budyń. Zagotować i wystudzić. Margarynę utrzeć z cukrem pudrem. Dodać wystudzony budyń. Do masy dodać drobno pokrojone orzechy.
4.Biszkopt orzechowy, posmarować połową masy brzoskwiniowej. Następnie położyć biszkopt kokosowy, posmarować druga połową masy brzoskwiniowej. I na to drugi biszkopt orzechowy. Na wierzchu posmarować polewą czekoladową i posypać wiórkami kokosowymi.