Zupa z marchewki i soczewicy

Zupa z marchewki i soczewicy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchewka

    40 dag
  • soczewica

    20 dag
  • liść laurowy

    1 szt
  • pieprz

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • masło

    1 łyżka
  • posiekana natka z pietruszki

    1 łyżka
  • bulion warzywny

    4,5 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Opłukaną soczewicę, zalać gorącym bulionem, dodać pół łyżeczki soli, listek laurowy, pieprz i gotować 45 minut. Marchewkę pokroić w paseczki i podsmażyć na maśle. Dodać do zupy po 25 min. gotowania. Zupę doprawić solą i pieprzem, posypać natką z pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

mehia

10.03.2011 18:58
ciekawa

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat