Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wołowina duszona z grochem

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina bez kości 60 dag
ciecierzyca 30 dag
cebula 2 szt
pomidory w puszce 1 szt
ząbek czosnku 2 szt
mąka 2 łyżki
olej 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
bulion 1 szklanka
jogurt naturalny 0,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Wołowina duszona z grochem

Umyty groch namoczyć na noc. Na drugi dzień ugotować do miękkości. Cebule drobno pokroić, czosnek posiekać, wołowinę pokroić na małe kawałki. Na rozgrzanym oleju podsmażyć cebulę i czosnek, następnie wołowinę. Zalać gorącym bulionem, doprawić solą i pieprzem, dusić ok 1 godziny. Po 30 min duszenia dodać pomidory z zalewą, a 15 min przed końcem groch. Potrawę doprawić mąką wymieszaną z jogurtem. Zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kuklik 25.04.2011 07:28
ciekawe
mehia 05.03.2011 00:59
niezła

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak