Wołowina duszona z grochem

Wołowina duszona z grochem

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wołowina bez kości

    60 dag
  • ciecierzyca

    30 dag
  • cebula

    2 szt
  • pomidory w puszce

    1 szt
  • ząbek czosnku

    2 szt
  • mąka

    2 łyżki
  • olej

    2 łyżki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • bulion

    1 szklanka
  • jogurt naturalny

    0,5 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Umyty groch namoczyć na noc. Na drugi dzień ugotować do miękkości. Cebule drobno pokroić, czosnek posiekać, wołowinę pokroić na małe kawałki. Na rozgrzanym oleju podsmażyć cebulę i czosnek, następnie wołowinę. Zalać gorącym bulionem, doprawić solą i pieprzem, dusić ok 1 godziny. Po 30 min duszenia dodać pomidory z zalewą, a 15 min przed końcem groch. Potrawę doprawić mąką wymieszaną z jogurtem. Zagotować.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

kuklik

25.04.2011 07:28
ciekawe

mehia

05.03.2011 00:59
niezła

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat