Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chleb bez mąki i drożdży

2.0
(10)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

słonecznik łuskany 155 g
siemię lniane 90 g
orzechy włoskie 50 g
pestki dyni 60 g
płatki owsiane 140 g
babka płesznik 50 g
sól 1 łyżeczka
miód 1 łyżeczka
masło klarowane 3 łyżki
woda 350 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Chleb bez mąki i drożdży

Suche składniki wymieszać w misce, w drugiej misce wymieszać mokre
składniki tj. woda, masło i miód. Następnie przelać do suchych składników i dokładnie wymieszać.Wyrobione ciasto przełożyć do silikonowej formy o wym. 20 x 10 cm. Ugnieść z wierzchu, przykryć folią spożywczą i odstawić na 3 godz.
Nagrzać piekarnik do 175 C i piec przez 20 min, następnie wyjąć chleb z formy, położyć na kratce piekarnika i piec w tej samej temperaturze przez następne 40 minut. Chleb zostawić do wystudzenia i najlepiej kroić go gdy będzie już
zimny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 26.09.2014 08:00
swietny chleb :)
Maria 70 12.08.2014 19:18
Ciekawy wypiek.
irenka 12.08.2014 19:06
takiego chleba jeszcze nie jadłam,na pewno pyszny
Grazyna0211 12.08.2014 10:27
chlebek samo zdrowie
marcia7 12.08.2014 10:08
na pewno zdrowy
Adam/ZUB3R 12.08.2014 10:02
wygląda smacznie
Anna169Hosz 12.08.2014 08:14
Kusi mnie bu upiec taki chleb :)
Jadwiga/Jaga85 11.08.2014 23:29
Super chlebuś
IlonaAlbertos 11.08.2014 21:57
Apetyczny chlebek.
kasienka23 11.08.2014 21:57
widziałam już ten przepis, mam ochotę taki chlebek zrobić, ale mam wrażenie, że nie wyjdzie i nie mam na razie odwagi :)
Stenka 11.08.2014 21:38
ciekawy przepis, ale nie wiem co to babka płesznik
IwonaDD 11.08.2014 21:27
fajny chlebek
agnieszka214 11.08.2014 21:10
bardzo zdrowy pomysł
MagdaXXX 11.08.2014 20:56
super gratuluje pomysłu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak