Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziewane pieczarki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 30 dag
szynka 15 dag
papryka 1 szt
cebula 1 szt
żółtko jajek 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
pieprz do smaku
sól do smaku
bazylia 3 łyżki
koperek 3 łyżki
szczypiorek 3 łyżki
oliwa 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewane pieczarki

Pieczarki umyć, odciąć kapelusze. Kapelusze wyłożyć wierzchem do góry na wysmarowaną tłuszczem blachę i włożyć do piekarnika na 8 minut. Szynkę pokroić w kostkę i podsmażyć, dodać posiekane nóżki pieczarek, cebulkę i paprykę. Wszystko obsmażyć a następnie włożyć do miski i wymieszać z żółtkiem, bułką tartą i posiekaną zielenina, doprawić solą i pieprzem. Nafaszerować kapelusze grzybów, każdy nakryć drugim kapeluszem. Ułożyć na blasze i piec ok 15 min w temperaturze ok 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 30.03.2012 08:27
bardzo fajne
Seba 10.03.2012 09:38
smaczne
kuklik 20.04.2011 18:48
fajna przekąska
mehia 22.02.2011 19:53
może być dobre :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak