Nadziewane pieczarki

Nadziewane pieczarki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    30 dag
  • szynka

    15 dag
  • papryka

    1 szt
  • cebula

    1 szt
  • żółtko jaja

    1 szt
  • bułka tarta

    2 łyżki
  • pieprz

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • bazylia

    3 łyżki
  • koperek

    3 łyżki
  • szczypiorek

    3 łyżki
  • oliwa

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczarki umyć, odciąć kapelusze. Kapelusze wyłożyć wierzchem do góry na wysmarowaną tłuszczem blachę i włożyć do piekarnika na 8 minut. Szynkę pokroić w kostkę i podsmażyć, dodać posiekane nóżki pieczarek, cebulkę i paprykę. Wszystko obsmażyć a następnie włożyć do miski i wymieszać z żółtkiem, bułką tartą i posiekaną zielenina, doprawić solą i pieprzem. Nafaszerować kapelusze grzybów, każdy nakryć drugim kapeluszem. Ułożyć na blasze i piec ok 15 min w temperaturze ok 180 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

olkaaa

30.03.2012 08:27
bardzo fajne

Seba

10.03.2012 09:38
smaczne

kuklik

20.04.2011 18:48
fajna przekąska

mehia

22.02.2011 19:53
może być dobre :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat