Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka z nutą azjatycką

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bakłażan 1 szt
cukinia 1 szt
papryka czerwona 1,5 szt
bambus pędy 1 duży słoik
sos sojowy 5 łyżek
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
czubrica czerwona 1 łyżeczka
ser feta 1/2 kostki
kolendra 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka z nutą azjatycką

Kroki postępowania

1
cukinię i bakłażana kroimy w ćwiartki, dodajemy odsączony z wody bambus, sos sojowy, paprykę ostrą i czubrycę. Mieszam dokładnie i odkładamy na ok 15 minut do przegryzienia smaków.
Krok 1 - sałatka z nutą azjatycką foto
2
W tym czasie kroimy paprykę w kostkę, rozgrzewamy piekarnik i wykładamy wysoką blaszkę papierem do pieczenia. Warzywa z marynatą wysypujemy na papier, a na wierzch wkładamy paprykę. Pieczemy ok 25-35 minut w 180 st. w między czasie warto przemieszać ze 2 razy
Krok 2 - sałatka z nutą azjatycką foto
3
podajemy z pokrojoną w kostkę fetą i kolendrą (ew. ja u mnie w zastępstwie za tymczasowy brak natka p.)
Krok 3 - sałatka z nutą azjatycką foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gibli 21.08.2014 15:36
dobra i smaczna:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak