Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantna dynianka

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar warzywny 6 szklanek
dynia 60 dag
ketchup pikantny 2 łyżki
tłuszcz 1 łyżka
mąka 1 łyżka
sól do smaku
cukier do smaku
natka pietruszki
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantna dynianka

Sposób przygotowania:
Kaszę ugotować według opisu na opakowaniu. Ugotować wywar (bez kapusty), osobno ugotować pokrojoną dynię w odrobinie wody, po czym przetrzeć. Z mąki i tłuszczu zrobić złotą zasmażkę i ostudzić. Połączyć wywar z ketchupem, zagotować, dodać zasmażkę i ketchup. Doprawić do smaku, okrasić oliwą i podać np. z paluszkami lub grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 10.08.2014 13:29
ciekawe danie
IlonaAlbertos 10.08.2014 12:12
Smakowita zupka.
Stenka 10.08.2014 12:09
ciekawy przepis i to podanie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak