Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

fasola w słoikach

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

składnik główny

fasolka szparagowa 5 kg

dodatki

woda
cukier do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: fasola w słoikach

FASOLKĘ UMYĆ ODCIĄĆ KOŃCÓWKI ZALAĆ WRZĄCĄ WODĄ , TAK BY BYŁA CAŁA ZAKRYTA, DODAĆ SÓL I CUKIER ( NA KAŻDY LITR WODY TRZEBA DAĆ 1 ŁYŻECZKĘ CZUBATĄ SOLI I 2 ŁYŻKI CUKRU ). ZAGOTOWAĆ , OBGOTOWYWAĆ 3 MINUTY., WYCIĄGNĄĆ Z WODY, PRZEKROIĆ NA PÓŁ. GORĄCĄ WKŁADAĆ DO SŁOIKÓW, NASTĘPNIE ZALAĆ GORĄCĄ ZALEWĄ W KTÓREJ FASOLKA BYŁA GOTOWANA. PASTERYZOWAĆ 2 RAZY. PIERWSZEGO DNIA GODZINĘ , DRUGIEGO 40 MINUT.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

xjustynka89x 10.08.2014 21:29
nigdy nie robiłam fasolki w słoikach...
Natalija 10.08.2014 14:04
muszę wypróbować ten przepis :)
noninka77 10.08.2014 10:59
W takiej formie jeszcze nie robiłam fasolki :)
ice cubes 10.08.2014 10:51
również zaprawiam fasolkę
barbara11561 10.08.2014 10:16
pyszne zapasy:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak