Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mrożona sałatka z arbuza, truskawek i jagód

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

arbuz 2 plastry
truskawki świeże 150 g
jagody 80 g
bita śmietana do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Mrożona sałatka z arbuza, truskawek i jagód

Kroimy dwa plastry arbuza. Odcinamy jego skórę oraz pozbywamy się pestek. Kroimy w dużą kostkę. Tak przygotowanego arbuza mocno schładzamy w zamrażalniku pozostawiając go tam na 20 minut. W między czasie zimne truskawki oczyszczamy z szypułek, myjemy i kroimy na dość spore kawałki. Zimne jagody oczyszczamy z ewentualnych zanieczyszczeń, płuczemy pod małym strumieniem wody na sicie. Wszystkie składniki rozdzielamy do salaterek i dekorujemy symboliczną ilością bitej śmietany.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paniusiaewa 26.02.2017 14:05
Musi być fantastyczna na letnie upały.
Margo1 07.02.2017 22:38
Nie moge się doczekać lata kiedy będę takie robić
anulka69 10.12.2016 08:27
ale pychotka
Ela15 31.07.2016 11:02
super pomysł
Motorek 13.05.2015 07:17
wygląda extra
caralajna 03.12.2014 21:19
zjadłoby się
Bernadeta1 18.10.2014 19:18
pyszny i szybki deserek
Seba 18.10.2014 12:55
bardzo dobra
kate.500 25.08.2014 08:06
proste, a smaczne
Kejti 21.08.2014 22:16
Uwielbiam takie połączenie owoców :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak