Ziemniaczki zapiekane boczkiem

Ziemniaczki zapiekane boczkiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    40 dag
  • szczypiorek posiekany

    2 łyżki
  • olej

    2 łyżki
  • pieprz

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • boczek

    20 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Obrane ziemniaki gotować w osolonym wrządku ok 5 min, przestudzić. Opruszyć szczypiorkiem i pieprzem,każdy owinąć plasterkiem boczku. Ułożyć na wysmarowanej olejem blasze i piec w temperaturze 170 stopni ok 40 min.Przed podaniem posyoać szczypiorkiem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

mela25

26.02.2014 15:34
bardzo dobre

Angelika10

26.12.2011 22:32
smaczne

IKrakowianka

24.09.2011 20:22
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat