Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

DŻEM Z MALIN JEŻYN ORAZ Z DODATKIEM MELISY

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

maliny świeże 200 g
jeżyny 400 g
cukier 2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: DŻEM Z MALIN JEŻYN ORAZ Z DODATKIEM MELISY

Kroki postępowania

1
Pulpa , która nam została z przygotowania soku , będzie znakomita do sporządzenia dżemu .
Krok 1 - DŻEM Z MALIN JEŻYN ORAZ Z DODATKIEM MELISY foto
2
Przekładamy ją do garnka .Smażymy na małym ogniu .
Krok 2 - DŻEM Z MALIN JEŻYN ORAZ Z DODATKIEM MELISY foto
3
Wsypujemy cukier .
Krok 3 - DŻEM Z MALIN JEŻYN ORAZ Z DODATKIEM MELISY foto
4
Mieszamy cały czas , aby sie nie przypaliło .Gdy będzie wystarczająco geste , zestawiamy z ognia .
Krok 4 - DŻEM Z MALIN JEŻYN ORAZ Z DODATKIEM MELISY foto
5
Dżem przekładamy do wyparzonych słoików .
Krok 5 - DŻEM Z MALIN JEŻYN ORAZ Z DODATKIEM MELISY foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Smaczna_B 10.08.2014 11:03
Bo to pulpa ,która została ze zrobienia soku , którego przepis podałam wcześniej i tak jest melisa
Krzysztof15 09.08.2014 20:08
bardzo pyszny
mirosława4 09.08.2014 15:37
szkoda tylko że podałaś w tytule melisę a w przepisie nigdzie jej nie ma :)
mirosława4 09.08.2014 15:36
nie lubię takiego dżemu ze względu na te pestki chociaż sam w sobie jest on dobry

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak