piersi indyka z brzoskwiniami

piersi indyka z brzoskwiniami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • brzoskwinie

    4 sztuka
  • rodzynki

    5 dkg
  • olej

  • sok z cytryny

  • białe wino

  • indyk

    50 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

indyka skrapiamy sokiem,nacieramy imbirem i odstawiamy do lodówki na godzinę.brzoskwinie obieramy.kroimy na połówki.wydrążamy.nadziewamy rodzynkami.mięso rumienimy na oleju.solimy i wkładamy do rondla.od czasu do czasu skrapiamy winem.po kwadransie obkładamy brzoskwiniami i dusimy do miękkości.możemy podawać z frytkami i surówką

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat