Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

MINI KORNISZONY

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórki 1,5 kg
woda 1,5 l
ocet 500 ml
cukier 5 łyżek
sól 2 łyżki
Gorczyca biała cała Prymat
chrzan
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
ząbki czosnku
koper

Przepis i sposób przygotowania na: MINI KORNISZONY

Kroki postępowania

1
Wybieramy malutkie ogóreczki , myjemy je dokładnie .
Krok 1 - MINI KORNISZONY foto
2
Wyparzamy małe słoiki , wkładamy kawałek liścia chrzanu , po 3-4 ziela , po 1 listku laurowym , 1 baldachimie kopru lub pól jeśli jest duży , 2-3 ząbki czosnku , pół łyżeczki gorczycy .
Krok 2 - MINI KORNISZONY foto
3
Wkładamy ogóreczki . Gotujemy zalewę z wody , cukru oraz soli . Gorącą zalewamy ogórki . Zakręcamy mocno , pasteryzujemy 20 minut .
Krok 3 - MINI KORNISZONY foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

noninka77 08.08.2014 21:26
Korniszony - moje ulubione :)
Smaczna_B 08.08.2014 19:51
Na zdjęciu ogórki wyglądają na większe ale są to ogórki o wielkości od 2- 4 cm .

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak