rybne kulki z ryżem

rybne kulki z ryżem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wędzona makrela

    250 g
  • ryż

    100 g
  • ogórek kiszony

    średni
  • cebula biała

    średni
  • majonez

    2 łyżki
  • pietruszka

    natka
  • sól, pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rybę obieramy z ości i skóry. Cebulę i natkę drobno siekamy i mieszamy z rybą. Formujemy kulki. Ryż gotujemy i studzimy. Paprykę i ogórka kroimy w kostkę. Wszystko łączymy i dodajemy majonez. Przyprawiamy. Przekładamy na talerz, na wierzchu układamy kulki i posypujemy natkę. Do kulek można też dodać drobno pokrojoną pieczarkę.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat