Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka słodko-kwaśna

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka 380 g
sos słodko-kwaśny 2 łyżki
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1 szczypta
kolendra mielona 1 szczypta
Papryka słodka mielona Prymat 1 szczypta
czosnek 1 ząbek
olej 2 łyżki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka słodko-kwaśna

Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę, wymieszać z sosem słodko-kwaśnym oraz z olejem, kolendrą, papryką i pieprzem cayenne oraz solą. Umyte mięso dokładnie obtoczyć w marynacie a następnie przełożyć do szklanego naczynia. Przykryć i wstawić do lodówki na 12 godzin. Grillować standardowo – czas grillowania zależy od grubości mięsa i temperatury. Tak przygotowaną karkówkę można również usmażyć na patelni grillowej.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 19.03.2016 21:47
smaczna karkówka
ppaulina 12.08.2014 14:09
uwielbiam takie mięska
VioletoweKucharzenie 09.08.2014 07:37
konkretne mięsko!
mw926 08.08.2014 14:05
pysznie wygląda
Bernadeta1 08.08.2014 12:50
bardzo apetycznie wygląda
Aleksandra/Olcia 08.08.2014 12:15
apetyczne mięcho
Zdzisław 08.08.2014 10:53
dla mnie smakowite danie zrobiono
marcia7 08.08.2014 10:37
pieknie przypieczona
Kuchenka 08.08.2014 10:08
fajne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak