Gołąbki z pieczarkami

Gołąbki z pieczarkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • główka kapusty pekińskiej

  • pieczarki

    50 dag
  • cebula

  • sól, pieprz

  • przyprawa uniwersalna Kucharek

  • masło

  • ryż

    1 szkl.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryż gotujemy w osolonej wodzie. Kapustę sparzymy i studzimy. Odcinamy liście.Pieczarki oczyszczamy, kroimy w plastry i podsmażamy z pokrojona cebulą na maśle. Paprykę myjemy, usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w małą kostkę. Mieszamy z cebulą i pieczarkami, przyprawiamy. Porcje farszu zawijamy w liście kapusty. Gołąbki układamy w żaroodpornym naczyniu i pieczemy 50 min w 1880 stopniach C

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat