Sposób przygotowania
Z mąki, oleju, jajka, wody zagnieść elastyczne ciasto.
Ciasto rozwałkować na cienki placek.
Z placka szklanką wykrawać krążki.
NADZIENIE
Jagody wymieszać z cukrem.
Na gotowe krążki łyżeczką nakładać jagody, zlepiać pierogi i gotować w osolonym wrzątku ok.3 minut od wypłynięcia na wierzch pierogów.
Gorące pierogi wyjmować na talerze, polać śmietaną i posypać cukrem.
Ciasto rozwałkować na cienki placek.
Z placka szklanką wykrawać krążki.
NADZIENIE
Jagody wymieszać z cukrem.
Na gotowe krążki łyżeczką nakładać jagody, zlepiać pierogi i gotować w osolonym wrzątku ok.3 minut od wypłynięcia na wierzch pierogów.
Gorące pierogi wyjmować na talerze, polać śmietaną i posypać cukrem.
Komentarze
A Ty, co o tym myślisz?
Dodaj komentarz
Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !
Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !