Pierogi jagodowe

Pierogi jagodowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • olej

    2 łyżki
  • mąka

    1/2 kg
  • jajko

    1 szt
  • Śmietana z cukrem do polanmia pierogów

  • cukier

  • jagody

    400 g
  • woda

    1 (ciepła)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z mąki, oleju, jajka, wody zagnieść elastyczne ciasto.

Ciasto rozwałkować na cienki placek.

Z placka szklanką wykrawać krążki.

NADZIENIE

Jagody wymieszać z cukrem.

Na gotowe krążki łyżeczką nakładać jagody, zlepiać pierogi i gotować w osolonym wrzątku ok.3 minut od wypłynięcia na wierzch pierogów.

Gorące pierogi wyjmować na talerze, polać śmietaną i posypać cukrem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat