Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi jagodowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

olej 2 łyżki
mąka 1/2 kg
jajko 1 szt
Śmietana z cukrem do polanmia pierogów
cukier
jagody 400 g
woda 1 (ciepła)

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi jagodowe

Z mąki, oleju, jajka, wody zagnieść elastyczne ciasto.

Ciasto rozwałkować na cienki placek.

Z placka szklanką wykrawać krążki.

NADZIENIE

Jagody wymieszać z cukrem.

Na gotowe krążki łyżeczką nakładać jagody, zlepiać pierogi i gotować w osolonym wrzątku ok.3 minut od wypłynięcia na wierzch pierogów.

Gorące pierogi wyjmować na talerze, polać śmietaną i posypać cukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak