Polska golonka w piwie z warzywami

Polska golonka w piwie z warzywami

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • golonka wieprzowa

    1,5 kg
  • marchew

    2 szt
  • ziemniaki

    7 szt

Marynata

  • piwo

    500 ml
  • cytryna

    1 szt
  • ząbki czosnku

    6 szt
  • tymianek

    2 łyżeczki
  • czarny pieprz mielony Prymat

    1 łyżeczka
  • kostka rosołowa

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Polska golonka w piwie z warzywami
Golonkę myjemy, osuszamy i nacinamy.
Krok 2 - Polska golonka w piwie z warzywami
Do miski wlewamy piwo, wyciskamy cytrynę, przeciskamy przez praskę czosnek, przyprawiamy pieprzem i tymiankiem.
Krok 3 - Polska golonka w piwie z warzywami
Wkładamy golonkę do marynaty. Przykrywamy folią i wstawiamy na 12 godzin do lodówki (najlepiej na noc).
Całą golonkę z marynatą przelewamy do naczynia żaroodpornego, dodajemy kostkę rosołową i pieczemy ok. 2 godzin w 200 C. Od czasu do czasu podlewamy marynatą. Ok. 40 minut przed końcem pieczenia wkładamy warzywa.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Triss

08.08.2014 09:47
rumiana.;)

Iwusia

07.08.2014 22:32
bardzo smaczne danie

Gracer

07.08.2014 20:52
dla mnie bomba - przepis rewelka

Patriszja

07.08.2014 18:19
mmm pyszności :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat