Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kruche z malinami

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Ciasto

mąka 3 szklanka
cukier 1/2 szklanki
cukier waniliowy 1 sztuka
margaryna 1 kostka
jajko 2 sztuka
żółtko jajek 2 sztuka
proszek do pieczenia 2 łyżeczki

masa

maliny świeże 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: kruche z malinami

Kroki postępowania

1
Margarynę trzemy na tarce, łączymy z pozostałymi składnikami, ugniatamy ciasto, gotowe wkładamy do lodówki na ok 1 godzinę.
Krok 1 - kruche z malinami  foto
2
Schłodzonym ciastem wykładamy dno i brzegi blachy, smarujemy białkiem ciasta zostawiamy tyle żeby wystarczyło na ułożenie krateczki na wierzchu
Krok 2 - kruche z malinami  foto
3
Na ciasto wykładamy śwież e maliny, które posypujemy cukrem, po całości blachy
Krok 3 - kruche z malinami  foto
4
Na maliny układamy kratkę z ciast, wstawiamy do piekarnika , pieczemy w tem. 180 stopni na 40 minut.
Krok 4 - kruche z malinami  foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak