Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak z warzywami w zupie cebulowej i borowikowej

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka podwójny 2 szt
marchewka 2 szt
pieczarki 10 szt
papryka czerwona 0,5 szt
zupa cebulowa 1 opakowanie
zupa borowikowa 1 opakowanie
śmietana 12% 50 ml
woda 200 ml

Porada

Mięso jest kruchsze i delikatniejsze gdy przed pieczeniem postoi w zalewie (marynacie).

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak z warzywami w zupie cebulowej i borowikowej

Filet z piersi kurczaka myjemy i osuszamy. Kroimy poziomo na cieńsze plastry. Przyprawiamy przyprawą do kurczaka. Warzywa myjemy. Marchew ścieramy na tarce o średnich oczkach, paprykę kroimy w kostkę a pieczarki w plastry. Wszystko mieszamy. Filety obsmażamy na rozgrzanej patelni.
W naczyniu żaroodpornym układamy ½ porcji warzyw, obsmażone filety z kurczaka i przykrywamy resztą warzyw. Zupy mieszamy z 50 ml śmietany i 200 ml wody. Zalewamy kurczaka. Pieczemy pod przykryciem około 35-40 minut w 190*C.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 03.01.2015 17:13
z pewnością pyszne
berys18 08.08.2014 07:05
smaczne, syte danie
kuklik 07.08.2014 19:42
interesujące danie
Stenka 07.08.2014 15:47
ciekawy przepis
sanielcia 07.08.2014 15:33
Zjadłoby się takie :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak