Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieguski orzechowo-czekoladowe

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 250 g
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier drobny 80 g
masło 120 g
jajko 1 sztuka
czekolada deserowa 1 tabliczka
orzechy laskowe 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: Pieguski orzechowo-czekoladowe

Kroki postępowania

1
Naszykuj wszystkie składniki. Czekoladę i orzechy pokrój na małe kawałeczki.
Krok 1 - Pieguski orzechowo-czekoladowe foto
2
Miękkie masło utrzyj z cukrem na jednolitą masę, a następnie dodaj jajko. Wymieszaj. Dodawaj stopniowo mąkę z proszkiem do pieczenia.
Krok 2 - Pieguski orzechowo-czekoladowe foto
3
Wsyp czekoladę i orzechy. Delikatnie zagnieć ciasto.
Krok 3 - Pieguski orzechowo-czekoladowe foto
4
Formuj placuszki i układa na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 10-12 minut.
Krok 4 - Pieguski orzechowo-czekoladowe foto
5
Wyjmij blachę z pieca i odstaw ciasteczka, żeby wystygły. Smacznego!
Krok 5 - Pieguski orzechowo-czekoladowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 10.08.2014 12:27
super ciasteczka
irenka 09.08.2014 20:19
przepyszne ciasteczka
VioletoweKucharzenie 08.08.2014 06:47
w sam raz do kawki:-)
iziona 07.08.2014 17:29
Pieguski to pyszne ciasteczka
Lis 07.08.2014 16:16
super te ciasteczka:)
Renata9 07.08.2014 14:32
bardzo smaczne pieguski, też takie robę ( a tak nawiasem, tutaj nie wolno reklamować innych firm, tak jak u Ciebie widnieje to na zdjęciu )
w mojej kuchni 07.08.2014 14:25
pyszne te słodkości

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak