Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Knedelki z żółtym serem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Keczup do polania knedli
mąka ziemniaczana 4 łyżki
mąka 1,5 szkl
jajko 1 szt
sól
ziemniaki ugotowane ostudzone kg
ser żółty 70 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Knedelki z żółtym serem

Ziemniaki przecisnąć przez praskę .

Do ziemniaków dodać mąki, jajko, sól, zagnieść ciasto.

Uformować z ciasta wałeczki o średnicy 4 cm i formować krążki, spłaszczać je w dłoni i nakładać po trochu startego sera na środek ciasta, dobrze zlepiać by ser nie wypłynął.

Wrzucać knedle na wrzącą i osoloną wodę,
gotować od wypłynięcia ok.5 minut.

Knedle gorące wyjmować na talerze i polać keczupem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SyMiki 02.01.2012 18:23
super
Joanna108
Joanna108 10.09.2011 20:18
z żółtym serem - pycha !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak