Czekoladowe muffinki z daktylami

Czekoladowe muffinki z daktylami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • daktyli

    10 dag
  • śmietany 12%

    100 ml
  • mąki pszennej tortowej

    20 dag
  • proszku do pieczenia

    2 łyżeczki
  • kakao

    3 łyżki
  • masła

    10 dag
  • miodu

    3 łyżki
  • cukru pudru

    2 łyżki
  • jajek

    4 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żółtka utrzeć z cukrem pudrem. W rondelku rozpuścić masło, dodać śmietanę, miód, pokrojone daktyle i gotować przez 5 minut. Ostudzić. i dodać do utartych żółtek. Do masy dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao. Wymieszać składniki, aby powstała gładka masa. Napełnić nią foremki muffinkowe do 3/4 wysokości. Wstawić do piecyka nagrzanego do temperatury 190ºC i piec około 20 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

caffee_tea

05.07.2012 18:29
mniaaam

kasienka23

26.02.2012 12:22
ładnie wyglądają

iknkirke

22.12.2011 20:43
super

bursztynek

23.09.2011 01:20
piękne Ci wyszły - fajne są te foremki silikonowe :)

Edyta38

18.01.2011 18:44
moj maz takie uwielbia:)

Kate131

02.11.2010 08:12
pyszne

Mati13

20.09.2010 18:59
wspaniale!:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat