Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KOPYTKA

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ziemniaki obrane i ugotowane 1,60 kg
mąka ziemniaczana 2 łyżki
mąka 2 szkl
jajko 1 szt
sól
cebula podsmażona 2 szt
kiełbasa 50 z cebulą

Przepis i sposób przygotowania na: KOPYTKA

Ugotowane ziemniaki, przepuścić przez maszynkę.

Do ziemniaków dodać, jajko, obie mąki.

Wyrobić ciasto, formować podłużne wałeczki i kroić je po skosie.

Wrzucać od razu na wrzącą i osoloną wodę.

Gotować 4 minuty od wypłynięcia kopytek.

Gorące kopytka wyjąć na talerze i polać tłuszczem z kiełbasą i cebulką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ElizaT 03.09.2012 12:36
jak ja je uwielbiam
Tetiana 28.01.2011 22:37
jakie smaczne!
mili_kati 07.10.2010 23:27
pysznie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak