Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

klopsiki w sosie własnym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 0,5 kg
boczek wędzony 0,15 kg
marchew duża
pieczarki 0,4 kg
groszek puszka
makaron paczka
cebula duża

Przepis i sposób przygotowania na: klopsiki w sosie własnym

Do mielonego dodajemy przyprawy oraz drobno pokrojoną cebulkę. Boczek kroimy w kostkę i przesmażamy z poprzednio uformowanymi pulpetami. Na tym samym tłuszczy przesmażamy pokrojone w półplasterki marchew i pieczarki. Te ostatnie solimy podczas obróbki cieplnej żeby puściły soki. Łączymy wszystkie składniki i zalewamy wrzątkiem (wtedy mięso jest smaczniejsze), tak, aby potrawa była przykryta. Dusimy około 30 min. Danie podajemy posypane groszkiem i z makaronem muszelki. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak