Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CHLEB CEBULOWY

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 500 g
mąka żytnia 1 szkl
drożdże 20 g
zakwas żytni 1/3 szkl
sól do smaku
woda letnia 1-1,5 szkl
cebula czerwona 1
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: CHLEB CEBULOWY

Przesiewamy mąkę pszenną do dużej miski , wsypujemy zytnią . Dodajemy pokruszone drożdże , wlewamy zakwas , wyrabiamy ciasto .Zostawiamy do wyrośniecia . Obieramy cebulę , szklimy na oleju , gdy ciasto wyrośnie dodajemy cebulę oraz sól do smaku , ponownie wyrabiamy . Przekładamy ciasto do dlugiej , wąskiej blaszki , zostawiamy do wyrośniecia . Pieczemy 40 minut w 200 C .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak