Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka duszone Eli

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udka kurczaka 5 sztuk
pieczarki 200 g
cebula biała 1 sztuka
czosnek 6 ząbków
Przyprawa do drobiu po myśliwsku Prymat 1 łyżka
olej do smażenia
mąka pszenna-do zagęszczenia sosu 2 łyżki
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Udka duszone Eli

Umyte udka osuszyć i obsmażyć na gorącym oleju.Dodać pokrojone pieczarki,posiekaną cebulę,przeciśnięty przez praskę czosnek,przyprawę do kurczaka,paprykę ostrą,słodką i jeszcze chwilę przesmażyć.Udka podlać wodą i dusić do miękkości.Miękkie udka wyjąć i przykryć folią aluminiową,żeby nie wystygły.Mąkę rozprowadzić wodą,wlać do sosu,mieszając i chwilę gotować.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

oliwkowa
oliwkowa 02.08.2011 14:54
Mniam
polly66 19.08.2010 07:49
jak najbardziej smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak